امیر ارسلان عامری مدیر عامل استارتاپ جامش امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نگاه به معضل پسماند در جزیره هرمز باید در سطح کشوری باشد و نهادهایی مانند شهرداری، محیط زیست و استانداری در این زمینه کاملا بی توجه هستند.
وی افزود: بنده طرح تبدیل زباله های تر به« بی اتانول» که از محل جمع آوری و نگهداری این پسماند ها را ارائه کردم که در میان بی توجهی ها قرار گرفته است.
مدیر عامل استارتاپ جامش ادامه داد: طرح های زیادی برای مدیریت پسماند در جزیره هرمز وجود دارد که به شدت ساده اما به انتها نرسیده است و نهادهای دولتی عدم همکاری مردم را عمده دلایل آن می دانند.
به گفته عامری، به عنوان شخصی که در بین زباله ها رشد کرده و قادر به انجام کارهای بزرگ است مسیرهای زیادی را برای تجربه کرده و از ۶ بهمن ۱۴۰۰ برای انجام کارها در خصوص زباله کانکسی در اختیار ما گذاشته شد که بعد از ۴ هفته تحقیقات و انجام کار کانکس از ما به دلایلی پس گرفته شد و کار ما در اوج تحقیقات معطل ماند.
وی افزود: شرکت های بزرگ و صنایع مختلف مستقر در هرمزگان براساس مسئولیت اجتماعی خود یک صندوقی را قرار می دادند الان استان هرمزگان بویژه جزیره هرمز در وضعیت بی توجهی به پسماند قرار نمی گرفت.
مدیر عامل استارتاپ جامش ادامه داد: اگر دستگاه های و نهاد های دولتی حمایت خود را بیشتر می کردند در خصوص پسماندها امروز با این معضل روبرو نبودیم و شرکت های دیگر استارتاپی با الگو برداری در ارائه خدمات گام های بیشتری بر می داشتند.
عامری تاکید کرد: بنده به صراحت اعلام میکنم هیچ مسئول و نهادی صلاحیت رسیدگی به مدیریت پسماند در هرمزگان را ندارد چون در کنار تخصص، تعهد و مسئولیت پذیری باید اولویت باشد که با وضعیت اسفبار سطل زباله ها حتی در کلان شهر بندرعباس روبرو هستیم.
وی گفت: جزیره هرمز که یکی از قطب های گردشگردی کشور است که اگر برای زباله های آن فکری نشود، وضعیت این جزیره روز به روز بغرنج تر و نگران کننده تر خواهد شد.
عامری از خریداری دستگاه پودر شیشه به عنوان گامی برای معضل پسماند در جزیره نام برد و گفت: دو دستگاه پرس و هود کن خرد خریداری شده و در شهرداری مانده است و در طول این ۳ تا ۴ سال خراب شد و اکنون چه کسی باید پاسخگو باشد؟
وی ادامه داد: ما این پروژه را از تهران پیگیری می کنیم و یونسکو نیز به ما مشاوره هایی را می دهد و با قدرت به دنبال این هستیم که پروژه شیشه را از یک تهدید به فرصت تبدیل کنیم.
عامری از شرکت های مختلف خواست تا در پویشی که برای این منظور آغاز شده، کمک کنند.