6
دکتر صفدر قصمی:

هدفگذاری دانشگاه آزاد اسلامی برای راه‌اندازی مرکز مهارتی نفت و گاز در بندرجاسک

  • کد خبر : 885
  • 27 فروردین 1400 - 19:39
هدفگذاری دانشگاه آزاد اسلامی برای راه‌اندازی مرکز مهارتی نفت و گاز در بندرجاسک
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک گفت: امسال مرکز مهارتی نفت و گاز این دانشگاه به‌صورت مستقل یا با مشارکت سازمان فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی می‌شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های دانشگاهی است که در دی ۱۳۸۵ فعالیت آموزشی خود را با ایجاد دو رشته تحصیلی در مقطع کاردانی و پذیرش ۸۵ دانشجو آغاز کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک به تناسب دستیابی به امکانات، مسیر توسعه و رشد کمّی و کیفی را پیمود، به‌طوری‌که امروز در مجموع ۱۵ رشته تحصیلی در شاخه‌های علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم انسانی، مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد با برخورداری از ۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع فضای آموزشی، رفاهی و اداری در مجتمع بزرگ دانشگاهی اهداف مرتبط با ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش خود را طی کرده است.

این دانشگاه با ۳ هزار فارغ‌التحصیل، یک‌هزار و ۱۰۰ دانشجو، هفت عضو هیئت علمی و ۱۵ کارمند به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مجموعه آموزش عالی شهرستان جاسک فعالیت می‌کند.

بر این اساس، خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه سلسله گفت‌وگوها با رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای بررسی و ارزیابی فعالیت‌های دانشگاه در سال ۱۳۹۹ و برنامه‌های پیش‌رو در سال ۱۴۰۰ گفت‌وگویی را با صفدر قصمی شهواری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک در این راستا ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید:

آنا: شاخص‌ترین فعالیت‌ها و دستاوردهای سال ۹۹ دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک به‌ویژه در حوزه پژوهش و فناوری چیست؟

قصمی شهواری: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار نخبگان جوان پیشرفت علمی زمینه‌ساز اقتدار اقتصادی است و کشور ما با وجود سابقه درخشان در زمینه علم، متأسفانه در دوران سلطه بیگانگان از قافله علم عقب افتاد که باید این عقب‌افتادگی جبران شود.

در حوزه پژوهش نیز با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال گذشته موفق شدیم یک طرح پژوهشی را توسط یکی از اعضای هیئت علمی به پایان برسانیم و پذیرش و چاپ سه مقاله علمی و پژوهشی (ISI) در مجلات معتبر با سطح Q۱ و Q۲ و پنج مقاله علمی ترویجی (وزارتین) توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک از دیگر دستاوردهای این دانشگاه است.

اجازه ندادیم شرایط کرونا بین دانشجویان و دانشگاه فاصله بیندازد

یک عنوان کتاب توسط یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک نیز در مراحل پایانی انتشار قرار دارد و با توجه به شرایط خاص کشور در شرایط کرونا کارگاه‌ها و سخنرانی‌های مختلفی با توجه به نیاز دانشجویان و استادان برگزار شده است.

آنا:‌ سال ۹۹ را با شرایط کرونایی و مبارزه با این ویروس طی کردیم. دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک در این راستا چه دستاورد یا محصولاتی علیه این بیماری داشت؟

قصمی شهواری: با توجه به شرایط خاص کشور و راه‌اندازی سامانه‌های مختلف دانشگاه از جمله آموزشیار، پژوهشیار و وادانا و  نیاز مبرم دانشجویان به کارگاه‌های عملی و سخنرانی‌های مختلف اجازه ندادیم شرایط کرونا بین دانشجویان و دانشگاه فاصله بیندازد و ارتباط تنگاتنگی بین دانشجویان و استادان از طریق فضای مجازی شکل گرفت به‌طوری‌که هر ماه تقریباً چهار عنوان سخنرانی یا کارگاه برگزار می‌شد.

آنا: با ورود به سال ۱۴۰۰ و تأکید دکتر طهرانچی بر انتخاب دانشگاه آزاد به عنوان انتخاب نخست داوطلبان در سال ۱۴۰۴ چگونه و  با چه سیاست‌ها و برنامه‌هایی باید به این هدف نزدیک شویم؟

قصمی شهواری: با توجه به وسعت جغرافیایی دانشگاه آزاد اسلامی باید سیستم  جدیدی در این مجموعه مستقر شود و کسانی در آن به خدمت و فعالیت بپردازند که مدافع محکمی برای رشد دانشگاه بوده و به آینده آن اعتقاد داشته باشند.

از سوی دیگر باید به فرهنگ و یکپارچگی دانشگاه آزاد اسلامی توجه داشته باشیم و از طریق همراهی، همفکری و همدلی با اعضا به انجام وظایف و اهداف خود برسیم.

بهره‌وری از امکانات و ظرفیت‌های علمی و فناوری را نیز چنان افزایش دهیم که جوانان و خانواده‌ها مانند آموزش‌های عمومی برای آموزش عالی نیز هزینه کنند.

دانشگاه آزاد اسلامی باید از ارائه خدمات صرف آموزشی به سمت ارائه خدمات جدید، کارآفرین و دانش‌بنیان که سهم بسزایی در اشتغالزایی جامعه و جوانان است، حرکت کند.

ایجاد و راه‌اندازی رشته‌های متنوع و مورد نیاز با توجه به آمایش سرزمین خدمت بزرگی به کشور است و  راه‌اندازی رشته‌ها براساس نیازسنجی منطقه و در راستای مطالبات علمی مردم موجب اشتغال دانشجویان خواهد شد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک در حوزه آموزشی چه برنامه‌ای دارد؟

دانشگاه آزاد اسلامی برای رسیدن به اهداف اشتغالزایی دانشجویان باید ظرفیت‌ها، امکانات، نیروی انسانی توانمند و توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی خود را در سطح خرد و کلان به مردم معرفی کند و با مشارکت در انجام پروژه‌های تحقیقاتی، سرمایه‌گذاری کرده و با تبدیل به سازمان پژوهشی به حوزه تحول‌گرایی و توسعه‌محوری برسد.

هر واحد دانشگاه آزاد اسلامی باید متناسب با نیاز منطقه در یک یا چند حوزه خاص ورود کند؛ به این ترتیب جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاه نسل جدید در بین مردم تثبیت شده و تبدیل به انتخاب نخست داوطلبان می‌شود.

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرجاسک در حوزه آموزشی چه برنامه‌ای برای ایجاد و افزایش رشته در سال ۱۴۰۰ دارد و آیا رشته‌های جدیدی در راه هستند؟

قصمی شهواری: با توجه به شرایط شهر جاسک و افتتاح پایانه صادرات نفت جاسک در خرداد سال ۱۴۰۰ و آمایش سرزمین، ایجاد رشته‌های مهندسی نفت و شیمی و مهندسی فناوری صنایع شیمیایی در مقطع کارشناسی ناپیوسته و رشته‌های مورد نیاز صنعت نفت در اولویت قرار دارد.

آنا: در حوزه مدارس سما و مهارتی چه اتفاقات خوبی در سال ۱۴۰۰ رخ خواهد داد؟

قصمی شهواری: درصدد هستیم مرکز مهارتی نفت و گاز را به‌صورت مستقل یا با مشارکت سازمان فنی و حرفه‌ای راه‌اندازی کرده و با توجه به آینده صنعت نفت در سواحل مکران برای دانشگاه درآمدزایی ایجاد کنیم.

آنا: سال ۱۴۰۰ را با چه اولویت و برنامه اصلی آغاز خواهید کرد؟

قصمی شهواری: ایجاد مراکز رشد و فناور و گسترش کتابخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها اولویت ما در سال جاری است و فعالیت انجمن‌های علمی و دانشجویی را نیز پررنگ‌تر خواهیم کرد.

لینک کوتاه : https://simayemakran.ir/?p=885

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.